Therapie Antwerpen
 
 

Behandeling van je angstklachten door Els De Ryck

Je angst houdt je gegijzeld. En tegelijkertijd, diezelfde angst is je anker, je veilige thuis, waar je alles begrijpt en de wereld een orde kent die je kunt overzien. Jouw relatie met je angst is dan ook heel dubbel. Ja, hebt zelfs angst voor jezelf-zonder-angst.

Soorten angsten

Angstklachten zijn er in alle soorten en maten. Voor alles dat bestaat, en ook heel veel dingen die niet bestaan, zijn mensen die er bang voor kunnen zijn. Dat levert soms moeilijke woorden op als selenofobie (angst voor de maan), ablutofobie (de angst om te douchen of in bad te gaan) of sesquipedalofobie (de angst voor lange woorden). Als je er geen last van hebt kan het misschien raar klinken, maar iedereen met een gerichte angstklacht weet hoe écht, hoe overweldigend en allesomvattend zo’n angst kan zijn.

Drie angstgroepen

Er zijn grofweg drie angstgroepen:

  • gericht - je bent bang voor iets
  • geen echte richting - je bent bang, bezorgd, je piekert
  • een variatie op eerder genoemden -aan de angst zijn dwangmatige handelingen of gedachten gekoppeld. Soms gaan angsklachten gepaard met paniekaanvallen.

Behandeling angststoornissen - wat kan je er aan doen

Stapje voor stapje gaat het beter

Er zijn veel manieren om angstklachten te behandelen. Één van de meest voorkomend is (of is gebaseerd op) cognitieve gedragstherapie; dat wil zeggen de behandeling van je gedachten (cognities) & je gedrag. Die therapie helpt je heel concreet bepaalde automatische reacties tussen jouw gedachten, je gevoel en je gedrag te onderzoeken én waar je wilt te veranderen.

Stapje voor stapje help je jezelf van je angst weg te groeien. Tegelijkertijd benaderen we de angst ook van de andere kant, als iets dat je houvast geeft in je leven; en wat er gebeurt als die houvast wegvalt.

Heb je vragen over angstklachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Online therapie - in je eigen tijd en tempo

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: online-therapie.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van je angstklachten? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mail naar praktijk Therapie Antwerpen ter attentie van Els De Ryck.

Heb je een vraag?

Neem contact op. Ik kan helpen

Over mij 

Therapie Antwerpen - Els De Ryck

"Ik werk met veel aandacht en betrokkenheid, licht maar niet luchtig en met zeer veel ruimte voor mijn cliënt, voor jou: alles wat er is mag er zijn".
Els De Ryck 

Vragen over angst?

Raadpleeg onze psychologen in het gratis forum over angst en fobie.

Angstpsychologen forum
klik op het plaatje

In dit forum kan je anoniem en gratis je vragen stellen aan ervaringsdeskundige therapeuten, waaronder ik zelf.